Prezentare                                    Präsentation

Avocat Camelia Costea,
Nascuta in Bistrita, Romania, are peste 25 ani de experienta in profesii juridice, intre 1994-2004 ca procuror in Romania, ulterior ca avocat in Romania si Elvetia: din 2004 propriul birou de avocatura in Cluj, Romania, intre 2006-2019 in cadrul unui birou de avocatura din Winterthur, intre 2015-2019 partenera a unui birou de avocatura din Zürich. In prezent activeaza ca partenera a societatii de avocatura IRAZ- Internationale Rechtsanwälte din Zürich. Este deopotriva membra a Baroului Avocatilor din Zürich si a Baroului de Avocati din Cluj-Napoca.
 
Rechtsanwältin Camelia Costea
Geboren in Bistrita, Rumänien, hat mehr als 25 Jahre Erfahrung in juristischen Berufen, zwischen 1994-2004 als Staatsanwältin in Rumänien, nachher als Rechtsanwältin in Rumänien und in der Schweiz: seit 2004 eigenes Anwaltsbüro in Cluj, Rumänien, zwischen 2006-2015 in einer Anwaltskanzlei in Winterthur und zwischen 2015-2019 Partnerin bei einer Anwaltskanzlei in Zürich. Aktuell ist sie als Partnerin in der Anwaltskanzlei IRAZ - Internationale Rechtsanwälte in Zürich, Schweiz, tätig. Sie ist Mitglied des Zürcher Anwaltsverbandes und des Anwaltsverbandes Cluj-Napoca Rumänien.

Interviu / Interview

Singura româncă avocat din Elveţia este din Cluj: „Îmi e dor de oraş şi de oameni!”
Clujul se mîndreşte în diasporă cu singura româncă avocat care profesează în ţara cantoanelor. Camelia Costea este bistriţeancă şi a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca în 1994. Imediat după aceea a devenit procuror la Parchetul Judecătoriei, iar mai tîrziu la Tribunalul Cluj. În urmă cu cinci ani, din motive familiale, Camelia a decis să devină avocat în cadrul Baroului Cluj şi a plecat în Elveţia. În prezent este înregistrată ca avocat european în cantonul Zurich şi îşi desfăşoară activitatea în cadrul Societăţii de Avocatură Martin Rechtsanwälte din Winterthur.
 
 
 

© 2020 CAMELIA  COSTEA  / AVOCAT ROMÂNIA – ELVEȚIA / RECHTSANWÄLTIN SCHWEIZ – RUMÄNIEN