top of page

Prezentare                                      Präsentation

Dr. iur. Daniela Camelia Costea, Avocat
Născută în Bistriţa, România, are peste 25 ani de experienţă în profesii juridice, între 1994-2004 ca procuror în România, ulterior ca avocat în România si Elveţia: din 2004 propriul birou de avocatură în Cluj, România, între 2006-2019 în cadrul unui birou de avocatură din Winterthur, între 2015-2019 parteneră a unui birou de avocatură din Zürich. În prezent activează ca parteneră a societăţii de avocatură IRAZ- Internationale Rechtsanwälte din Zürich. Este deopotrivă membră a Baroului Avocaţilor din Zürich şi a Baroului de Avocaţi din Cluj-Napoca.
 
Dr. iur. Daniela Camelia Costea, Rechtsanwältin
Geboren in Bistrita, Rumänien, hat mehr als 25 Jahre Erfahrung in juristischen Berufen, zwischen 1994-2004 als Staatsanwältin in Rumänien, nachher als Rechtsanwältin in Rumänien und in der Schweiz: seit 2004 eigenes Anwaltsbüro in Cluj, Rumänien, zwischen 2006-2015 in einer Anwaltskanzlei in Winterthur und zwischen 2015-2019 Partnerin bei einer Anwaltskanzlei in Zürich. Aktuell ist sie als Partnerin in der Anwaltskanzlei IRAZ - Internationale Rechtsanwälte in Zürich, Schweiz, tätig. Sie ist Mitglied des Zürcher Anwaltsverbandes und des Anwaltsverbandes Cluj-Napoca Rumänien.
Dr. iur. Daniela Camelia Costea

Interviuri / Interviews

Radio DA, 16 Noiembrie 2020

Camelia Costea – Avocat in Zurich

– Românii trebuie să se informeze foarte bine în prealabil dacă vor să își înceapă o nouă viață în Elveția.

– În Elveția nu există nimic pro bono.
– Am întâlnit români disperați care au ajuns în Elveția, au vândut tot în țară, nu au găsit job și s-au întors în România mai săraci decât au plecat.

 

Foaia Transilvană, 27 Septembrie 2010

Singura româncă avocat din Elveţia este din Cluj: „Îmi e dor de oraş şi de oameni!”
Clujul se mîndreşte în diasporă cu singura româncă avocat care profesează în ţara cantoanelor. Camelia Costea este bistriţeancă şi a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca în 1994. Imediat după aceea a devenit procuror la Parchetul Judecătoriei, iar mai tîrziu la Tribunalul Cluj. În urmă cu cinci ani, din motive familiale, Camelia a decis să devină avocat în cadrul Baroului Cluj şi a plecat în Elveţia. În prezent este înregistrată ca avocat european în cantonul Zurich...
 
 
 
bottom of page