top of page

 

Dreptul de munca si obţinerea permiselor de sedere si de munca în Elveţia
V. Furnizarea de servicii transfrontaliere (versiune 2014)

 

Acordul privind libera circulaţie a persoanelor prevede şi o liberalizare limitată a furnizării de servicii transfrontaliere. Aceste prevederi se aplică furnizorilor de activităţi lucrative independente şi companiilor înregistrate în România şi care furnizează servicii prin trimiterea angajaţilor în Elveţia şi nu necesită permis de muncă. Este necesară doar desfăşurarea unei proceduri de înregistrare a activităţii şi duratei acesteia cu minim 8 zile înainte de începerea activităţii, la autorităţile cantonale. Perioada acceptată de furnizare a serviciilor este limitată la 90 de zile pe an şi poate să se realizeze într-una sau mai multe tranşe.


Sunt exceptate serviciile din domeniile construcţiilor, grădinăritului, spălătorii industriale şi servicii de securitate care necesită obţinerea unui permis de muncă încă din prima zi de desfăşurare a activităţii.


Vor fi verificate şi în cadrul furnizării acestor servicii: salariul şi condiţiile de muncă precum şi calificările prestatorului de servicii. Salariul, chiar daca se va plăti de către angajatorul român, va trebui să se ridice la nivelul corespunzător al salariului care se plăteşte în Elveţia.

 

RAin - Avocat Camelia Costea


http://www.avocat-costea.ro

Avocat Elvetia-Romania/Rechtsanwalt Rumänien-Schweiz

bottom of page